Wednesday, December 07, 2005

Nieuw Schoenen!

Vandaag nieuwe schoenen gaan kopen. Eerder al eens binnengelopen in de FootLocker, maar zowat de eerste vraag die ze daar stelden was welk merk ik wou, gevolgd door welke kleur ik mooi vond... Enfin, ik lieg - ze stelden effectief eerst de vraag wat de bedoeling was, maar 'running' heb ik zelf ook al wel van hun muur kunnen aflezen...

Soit, in de plaats dan maar naar een gespecialiseerde zaak gegaan. Een eerste probleem is om er één te vinden. Bon, als je in 'het wereldje' zit zullen deze wel gekend zijn, maar ik zit dan wel veel, maar niet in 'het wereldje'. Toevallig Running Planet in Berchem tegengekomen.

Eerst op een doorschijnend verhoogje moeten gaan staan met blote voeten om te zien welk profiel van voet ik had... Ondanks de bedenkingen die de sportarts in Leuven had bij m'n voeten bleek dat nog normaal te zijn ("Tiens, je hebt een 'interessante combinatie'" waren z'n letterlijke woorden. Ik weet niet meer van wat, maar het had iets met de stand van m'n benen en m'n voeten te maken...).
Vervolgens in de winkel op een loopband moeten lopen. Dit werd gefilmd om te zien hoe de voet zich uiteindelijk naarzet. Blijkt dat ik licht "overproneer". Tot voor enkele dagen kende ik dit woord ook niet, maar het betekend dat ik m'n voet een beetje teveel naar binnen draai.

Soit, na nog eens drie kwartier passen uiteindelijk een model gekocht. De prijs - waarvoor ik me al vasthield - bleek uiteindelijk nog mee te vallen: €145, en daarbovenop nog eens een bon van 10% voor een volgende aankoop! (... én een gratis boekske van Running World, maar dat zullen ze zelf ook wel krijgen)

In alle geval: merci voor 't advies.

Nog een annecdote: blijkbaar dat één van de andere 'finalisten' ook vorige week is langsgekomen... Ben benieuwd wie dat dan wel is...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home