Tuesday, March 21, 2006

De 200 voorbij...

De 200km liggen al enige tijd achter ons, en het gaat sneller en sneller. Momenteel gaat het vooruit aan zo'n 20 km per week, en waarschijnlijk dat dat nog een pak hoger moet tegen einde mei.

Ondertussen heb ik een nieuw looptraject gevonden tussen de hoogbouw van de Luchtbal. De meeste mensen zullen deze Antwerpse wijk enkel kennen van de zes woontorens naast de E19 richting Breda, of van de appartementen tegenover Metropolis, maar de wijk is toch wel een pak rijker dan enkel dat.
Misschien even een heel klein beetje geschiedenis: Na de tweede wereldoorlog werd de wijk opgericht als 'tuinwijk' met arbeidershuisjes en sociale appartementen. Het is aandoenlijk om te zien hoe planmatig deze wijk is aangelegd: scholen, cultuurcentra en kerken hebben hun plaats, alsook één of twee grotere woningen (zeg maar gerust Villa's) voor 'de heren doktoor'.

Ik weet niet wat me zo aantrekt om daar te gaan lopen. Misschien het totale gebrek aan enig verkeer, misschien omdat er écht niemand op straat is, misschien dat planmatige, misschien de naoorlogse architectuur, misschien het feit dat men geprobeerd heeft om toch wel links en rechts wat groen te voorzien, misschien het desolate, gemaakte en triestige dat deze wijk al bij al toch wel heeft...

Op de MP3 recentelijk systematisch Studio Pod, om toch bij te blijven met wat nieuwe muziek zonder alle techno rommel ertussen te moeten hebben. Fantastisch hoeveel goeie Belgische rockmuziek er eigenlijk recentelijk wordt uitgebracht... dEUS is dan ook een andere selectie voor op de MP3, en als het er écht leutig aan toe mag gaan, dan is het voor de Barenaked Ladies.
(Vraagje: ik heb naar allofmp3.com gelinkt, maar zijn dat eigenlijk wel 'legale' downloads...? Kan moeilijk voor $1,5 per album. Als iemand het antwoord weet mag dat altijd in comment)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home